Sunday, July 25, 2010

Agar-Agar Roti


Bahan-Bahan(12 biji acuan pudding)

  • 4 keping roti
  • 2 biji telur
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 1 tin susu cair (170ml)
  • 8gram serbuk agar-agar
  • 1/2 cawan gula - bleh kurangkn
  • 2 sudu besar butter/marjerin (cairkan)
  • 31/2 cawan air

Cara Memasak

  1. Didihkan air,serbuk agar-agar dan gula ke dalam periuk.
  2. Putar roti,telur,susu pekat dan susu cair. Kemudian masukkan dalam periuk agar-agar yang sudah didih tadi.
  3. Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai agak-agak.
  4. Tuang dalam acuan. Bleh letak pewarna apa-apa di atas dan lorek-lorekan dgn lidi.
  5. Masukkan peti ais beberapa jam sebelum makan.

No comments:

Post a Comment